Studiekeuzebegeleiding

Onze doelstelling is jou helpen leren kiezen. Daarbij staat jouw vraag centraal en houden we rekening met jouw situatie. Doe je dit jaar eindexamen, of volgend jaar? Heb je haast of nog ruim de tijd? Was je al aan een studie begonnen en heb je besloten te stoppen? Heb je totaal geen enkel idee of zoek je vooral bevestiging? We bieden jou:

  • Advies: welke opleidingen passen het best bij jou én waarom

Aan de hand van gesprekken en een aantal instrumenten componeren we samen een beeld van jou. Waar word je blij van, waar krijg je energie van, wat kun je goed, wat vind je belangrijk, wat irriteert je en waarom? De bevindingen vertalen we naar studierichtingen die het best bij jou passen. Met deze opleidingen ga je vervolgens gericht aan de slag. Je gaat je verder verdiepen om een duidelijk en realistisch beeld te krijgen van de studie en jouw inzichten te toetsen.

  • Begeleiding: hoe neem jij een beslissing 

Uiteindelijk beslis je zelf. Maar wij kunnen je begeleiden op weg naar de juiste beslissing. Door je na te laten denken over wat jij wilt en wat jij belangrijk vindt. Door je op pad te sturen met gerichte opdrachten en vragen. Door samen met jou de uitkomsten op een rij te zetten en te bespreken hoe jij het beste een knoop doorhakt, op jouw manier. Het is jouw keuze.

  • Extra bagage: een goed zelfbeeld als startpunt voor je verdere toekomst

Steeds meer instellingen, hogescholen en universiteiten selecteren aan de poort of houden verplichte intakes. Dan is het belangrijk dat je jezelf goed kunt presenteren. Wanneer je ons studiekeuzetraject hebt doorlopen heb je een helder beeld van wat je motiveert en wat je interesseert en waarom je de keuze voor een opleiding hebt gemaakt.

 

>> Lees meer over onze aanpak